values = $_SESSION['valueArray']; $this->errors = $_SESSION['errorArray']; $this->numErrors = count($this->errors); unset($_SESSION['valueArray']); unset($_SESSION['errorArray']); } else{ $this->numErrors = 0; } } /** * setValue - Records the value typed into the given * form field by the user. */ function setValue($field, $value){ $this->values[$field] = $value; } /** * setError - Records new form error given the form * field name and the error message attached to it. */ function setError($field, $errmsg){ $this->errors[$field] = $errmsg; $this->numErrors = count($this->errors); } /** * value - Returns the value attached to the given * field, if none exists, the empty string is returned. */ function value($field) { if(array_key_exists($field,$this->values)) { return htmlspecialchars(stripslashes($this->values[$field])); }else{ return ""; } } /** * error - Returns the error message attached to the * given field, if none exists, the empty string is returned. */ function error($field){ if(array_key_exists($field,$this->errors)){ return $this->errors[$field]; }else{ return ""; } } /* getErrorArray - Returns the array of error messages */ function getErrorArray(){ return $this->errors; } }; $form = new Form(); ?> Eluterius - Jeh wa naow wèr !?
REGISTREREN |

Log in

" tabindex="1" placeholder="Gebruikersnaam" /> error("user"); ?> error("pass"); ?>
      Ja, ik ben te lui om telkens in te loggen


Dagelijkse Zeep


"Dagelijkse Zeep", dat is de onlinesoap van Eluterius. Geloof het of niet, maar deze verhalen over de min of meer alledaagse familie Kneuters, is deels op ware feiten gebaseerd! Als jij je geroepen voelt om mee te schrijven aan de afleveringen (lees: je eigen stommiteiten of die van je kennissen met de internetwereld te delen), neem dan contact op!


Meer info nodig? Zie INFO en PERSONAGES


Dagelijkse Zeep! - Nieuwste afleveringen

Info


Dagelijkse Zeep is als De Familie Kneuters ontstaan op een Vlaamse chatbox. Tot op heden is het nog steeds de bedoeling dat waargebeurde stommiteiten van jezelf, van je collega's en/of kennissen in afleveringen verwerkt worden. Dit wordt dan aangevuld met passende absurditeiten.
Stel het jezelf voor als een aflevering van om het even welke realityshow, gemengd met de tegendraadse humor van The Young Ones, verhaallijnen uit de ellenlange soaps, de spanning uit politieseries en de alledaagse gebeurtenissen uit je eigen buurt, en dit alles speelt zich gemakshalve ergens af in Vlaams Brabant.

De betreffende familie is er eentje zoals we er allemaal wel een kennen, bij wie het volgen van regels, respect en hygiëne eerder een zeldzaamheid is dan een gewoonte.

Omdat de originele benaming "De Familie Kneuters" te veel associaties zou oproepen met een bekende Nederlandse film, of een Vlaamse serie uit de jaren '90, werd de naam veranderd in Dagelijkse Zeep, omwille van de link met soaps en omwille van de cynische verwijzing naar het ontbreken van de dagelijkse bezoeken aan badkamers.

Waarom Tienen? Tja... De bedenkers van dit gegeven woonden destijds in een héél héél grote straal rond Tienen, meerbepaald Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Voor de rest is elk soort van overeenkomst met een grote schep zout te nemen en is het uiteraard niet de bedoeling om bepaalde mensen of regio's te viseren.Terug

Personages

Eddy Theo Urbain Kneuters

Pa, Eddy, Eddychouke

50 jaar, lapt regels en wetten aan zijn laars, en draagt daar de gevolgen van. Is zowel opvliegend als onverschillig tegelijk. Droomt ervan om eens een scheve schaats te rijden, maar dat is nog niet gebeurd.

Florentine Octavia Maria Maria Achterlanckx

(Ma, Florke)

51 jaar. Moeder Kneuters. Weet goed haar weg met Duvelkes. Bakt er in het huishouden erg weinig van. Heeft nog in het ziekenhuis gewerkt, maar is ontslagen omdat ze herhaaldelijk het washandje in de verkeerde volgorde gebruikte bij het wassen van de patiënten...

Jos Edmondus Gideon Kneuters

(Jos)

Jos is met zijn 28 jaar de oudste telg van de Kneutersen.
Toen hij 17 jaar oud was, is hij na een banale ruzie over de 'vaste zitplaats' van Pa, thuis vertrokken. Hij heeft 11 jaar rondgezworven over de hele wereld, en in Mexico bij een boer gewerkt. De koeien die hij daar zag, deden hem aan Ma en aan Patricia denken, en kwam de heimwee opzetten. Nu is hij voorgoed terug thuis en werkt inmiddels bij zijn kleine broer Anthony in de Bricolo. Jos is zeer vredelievend en neemt het steeds voor de zwakkere op. Maak hem echter niet kwaad!

Patricia Chantale Birgit Kneuters

(Patricia, Patries)

22 jaar. Verslaafd aan chatten, sms'en, winkelen.
Heeft een vriendje, een soort fotomodel genaamd Kenny. Patricia werd vroeger altijd uitgelachen en fungeerde als pispaal, maar dit is langzaamaan aan't beteren.
Patricia heeft de gemiddelde vocabulaire zoals we die kennen van realityshows; in haar gesprekken zijn de zinsnedes als "ik 'em zoiet van" en dergelijke bijna niet meer te tellen; en ze denkt ook verbaal sterker over te komen wanneer ze een antwoord begint met "goh".
Ze is eigenlijk de belichaming van De Verboden lijst.

Anthony Peter Damiaan Kneuters

(Anthony, Anthonieken)

18 jaar. Verslaafd aan pepdrankjes. Redelijk agressief, maar kan dikwijls zijn vocht niet ophouden in benarde situaties. Anthony heeft eerst als leergast gewerkt in de Bricolo, een grote winkel voor al uw doe-het-zelf-benodigdheden, hobbymaterialen, tuingereedschap, (ver-)bouwingswerken, enz enz enz. Sinds enkele maanden heeft hij een vast contract.
Hobby: brommertjes tunen, dit levert ook een mooi extra spaarpotje op. Niet vies van drugs. Wannabe-hooligan, maar het is niet duidelijk welke club zijn voorkeur uitdraagt.

Knuffke

(Knuf, Knuffke, hond, mormel)

De onvermijdelijke hond, ras onbekend. Kwam destijs Patricia achterna gelopen naar thuis. Fungeert nu als waakhond/etensrestenverwerker.
Komt regelmatig thuis met een kip, die hij ergens in de buurt gaat weghalen.

Kenneth Vanderstraelen

(Kenny)

Patricia's vriendje. Kenny is een free-lance fotomodel werkend voor het bureau GoodLooxx.
Heeft af en toe rare seksuele uitspattingen. Kan absoluut niks goed doen bij Pa Kneuters, maar is te dom om zich dat aan te trekken.

Silla Görrmuechitt

(Silla)

Inwonende vriendin van Jos. Silla is vrachtwagenchauffeur en heeft een aparte vaardigheid: niemand kan flatuleren zoals zij. Niemand.

Bertha Achterlanckx, Frans Basckenlandt en Rikki Basckenlandt.

(Tante Bertha, Nonke Frans en Rikki)

Bertha is 48 jaar en is Ma's oudste zus. Heeft een tweedehands kledingzaak uitgebaat.
Frans is zelfstandig koerier en is steeds getooid in zijn kenmerkend mouwloos onderlijfje, dat een azijnachtige geur verspreidt.

Bertha en Frans hebben een dochter van 28 jaar genaamd Rikki. Rikki heeft door de schuld van haar ouders, niet de educatie gekregen die ze nodig had, waardoor ze een beetje achterstand heeft.

Rikki is bezeten van Helmut Lotti en meent hem overal te zien.

Firmin & Thérèse


Buren van de Kneutersen. Hebben elkaar leren kennen in een meedrinkzaak in Diest. Meer willen ze daar niet over kwijt.
Hebben meestal ruzie met de Kneutersen. Firmin is electricien in een zaak in 't centrum, en Thérèse is euhm.... huisvrouw.